Aan de slag met metaal

Metaal staat al lange tijd op mijn lijstje van favoriete scheikundige elementen. Deze “stof” kom ik als binnenhuisarchitect namelijk erg vaak tegen en door de jaren heen heb ik geleerd wat je hier wel niet allemaal mee kunt doen. Enorm veel. Ik heb daarom een tijdje terug besloten om me eens goed te gaan verdiepen in metaal en in alle mogelijkheden. Al snel kwam ik terecht op een zeer praktische online metaalwinkel: Metaalshopper. Hier kan je vele soorten metaal kopen.

Waarom metaal?

Veel mensen realiseren het zich waarschijnlijk niet eens, maar zonder metaal zijn wij – de mensen – werkelijk nergens. Als we geen metaal tot onze beschikking zouden hebben, dan zouden we ook auto’s, bruggen en computers van ons lijstje moeten wegstrepen. In vrijwel alle producten zit metaal en juist daarom vind ik deze stof zo interessant. Metaal herken je aan het vaak glimmende uiterlijk en de mogelijkheid om warmte en elektriciteit te geleiden; hier is metaal namelijk uitermate goed voor geschikt. Ook opvallend aan producten van metaal is dat deze hervormbaar zijn; je kunt ze eenvoudig laten recyclen, zónder kwaliteit te verliezen. Het is daarom dan ook niet raar dat vrijwel alle metalen producten voor 100% worden gerecycled.

Metaalshopper

Na wat onderzoek op het internet, kwam ik eigenlijk al vrij snel bij Metaalshopper uit. Dit is dé metaalwinkel van Nederland; hier kan je werkelijk alles vinden van metaal. Van buizen, kokers en platen tot aan kapstokken, kledinghangers en passpiegels. Voor mij als binnenhuisarchitect is het erg handig om op de hoogte te blijven van dit soort websites. Wanneer ik weer eens wat nodig heb – denk bijvoorbeeld aan een draaiende tv beugel of mooie set tafelpoten – weet ik waar ik deze kan vinden. De snelle levertijd van Metaalshopper maakt het allemaal nog mooier; binnen 1 tot 3 dagen heb ik mijn bestelling al binnen.