Aanbestedingsprocedures lastig? Vanaf nu niet meer!

Wanneer je verplicht bent om gebruik te maken van aanbesteding, wil je graag dat dit proces in een keer goed verloopt. Deze procedures kunnen lang en saai zijn – en dus veel geld kosten – en dus roep je de hulp in van een partij die niet alleen met aanbestedingen ervaring heeft, maar juist ook expert is op het gebied van groene aanbesteding. De ene aanbesteding is immers de andere niet. En door met een partij als BTL in zee te gaan, verzeker je jezelf van een goed lopend proces en het gewenste, groene resultaat. Dat is het waard.

Expertise van plan tot uitvoering

Een goed adviesbureau kan je niet alleen de zorgen van het ontwerp uit handen nemen, het verzorgt het hele aanbestedingsproces en neemt daarna eventueel ook de implementatie en het beheer en onderhoud voor zijn rekening. Deze betrokkenheid kun je erg waarderen, want in een situatie waar meer dan een partij een rol spelen, zorgt dit vaak voor verwarring of onduidelijkheid. Doelen raken verloren en het eindresultaat komt in gevaar. Zodra dit gebeurt, weet je dat het extra tijd en geld gaat kosten. En dit wil je voorkomen door een bureau voor het totaal van het groenproject in te schakelen.

Beperken risico’s

Door met een goed bureau in zee te gaan, zorg je dus voor een effectief en efficiënt verloop van het hele groenproject. De expertise van het bureau rijkt dan ook verder dan het ontwerp. Je mag ervan uitgaan dat zij kennis van de natuur in al haar facetten heeft: van natuurlijke waterstromen tot soorten planten en van de verschillende dieren in een gebied tot de groeisnelheid van diverse natuurelementen. Wanneer je met een groenproject investeert in jouw omgeving, wil je het ook meteen goed doen. Je verzekert hiermee een groene toekomst voor jouzelf, jouw dierbaren en jouw medeburgers. De natuur is je dankbaar.