Drie tips van de slotenmaker om je huisbeveiliging te verbeteren

De beveiliging van een huis is iets waar iedereen de nodige aandacht aan hoort te besteden. De huisbeveiliging staat immers in direct verband met de veiligheid van je gezin. Om de veiligheid van je kinderen, vrouw of man maakt iedereen zich voortdurend zorgen. Het is om deze reden dat men zich ook zorgen moet maken om de beveiliging van het pand waar zij de meeste tijd in doorbrengen. Om je te helpen heeft de slotenmaker in Ridderkerk drie tips waarmee de beveiliging van vrijwel alle huizen verbeterd kan worden. Dit zijn dus dingen die de meeste huiseigenaren nog niet op hun woning hebben toegepast.

Alarmsysteem laten installeren

Hoewel alarmsystemen de laatste jaren stukken goedkoper zijn geworden maken veel mensen toch nog geen gebruik van de systemen voor hun woning. Dit is zonde want volgens de slotenmaker kan je met een alarmsysteem de beveiliging van een huis significant verbeteren. Een draadloos alarmsysteem is betaalbaar en ook nog eens makkelijk zelf te installeren. Eenmaal geïnstalleerd in een woning werkt het alarmsysteem zowel actief als preventief in het voorkomen van inbraken. Wanneer een inbreker ziet dat een huis beveiligd is met een alarmsysteem zullen zij minder geneigd zijn om een poging tot inbraak te doen. De kans op ontdekking is immers vele malen groter met de aanwezigheid van een alarmsysteem.

Sloten met hoogste SKG keurmerk

Iedere woning is beveiligd met sloten op deuren en ramen. Echter lang niet in alle gevallen worden de beste sloten hiervoor gebruikt. Het gevolg hiervan is dat de huisbeveiliging een inbreker niet zal stoppen om een inbraak te plegen. Slechte kwaliteit sloten zijn immers in een kwestie van luttele seconden open te krijgen. De slotenmaker adviseert daarom om gebruik te maken van sloten met het hoogste SKG keurmerk. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw test ieder jaar meerdere sloten op de mate van beveiliging die zij bieden. De sloten die inbrekers het langste buiten de deur weten te houden krijgen het hoogste keurmerk toegekend van drie sterren.

Rookmelders en evacuatieplan

De beveiliging van een huis is niet alleen een kwestie van inbrekers buiten de deur houden. De slotenmaker houdt zich met meer dingen bezig die te maken hebben met de veiligheid in huis. Hieronder kunnen we ook de brandveiligheid rekenen. Verrassend is dat veel woningen in Nederland nog niet met rookmelders zijn uitgerust. Dit is wel aan te raden omdat de rookmelders je in staat stellen een woningbrand in een vroeg stadium op te merken. Ook moet worden nagedacht over een evacuatieplan in geval van brand. Dit moet besproken en geoefend worden met alle gezinsleden die in het huis wonen om te zorgen voor een betere huisbeveiliging.