Snel en voordelig een nieuw gebouw

Of je nu een nieuwe woning wilt bouwen, of je hebt meer ruimte nodig en denkt eraan om een aan- of uitbouw te laten bouwen, dit kan snel en voordelig gedaan worden door middel van een houtskeletbouw. Het gebouw wordt dan ondersteund door een houten draagconstructie en kan ook als prefab worden besteld. Hiermee bespaar je tijd en dus kosten.

Wat is prefab?

Je kan ervoor kiezen een prefab houtskeletbout woning laten bouwen. Deze woning wordt in de fabriek al gefabriceerd, wat betekent dat er minder bouwwerken op de plaats hoeven te gebeuren. Dit wordt gedaan in grote hallen waarna het naar de bouwplaats wordt gebracht. Hier hoeven deze delen alleen nog in elkaar gezet te worden, waarmee je erg veel tijd wint. Ook ben je zo veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden en hoeft je bouwproject daardoor geen vertraging op te lopen.

Hoe stel je een houtskeletbouw samen?

Je kan een houtskeletbouw zo simpel en luxe maken als je zelf wilt. Het is net alsof je aan het winkelen bent in een huizenwinkel. In een catalogus kan je een standaard woning uitkiezen, maar je kan ook je eigen ontwerp bouwen. Hier kan je dan allerlei extra’s aan toevoegen waar je uiteraard ook meer voor betaald. Zo kan je het goed binnen je budget houden en alleen uitgeven voor opties die voor jou belangrijk zijn. Op de bouwplaats worden de funderingen gelegd en de constructie zal tussen de 6 tot 8 weken in de fabriek zijn afgerond.

De prijzen

De kosten van een houtskeletbouw hangen natuurlijk af van de afmetingen en de extra’s die jij eraan gegeven hebt. Denk hierbij aan het aantal ramen, de indeling en het formaat. Een aanbouw kan je krijgen vanaf ongeveer €10.000, maar als je een exacte prijs wilt weten kan je beter beginnen met het opvragen van een aantal offertes. Met houtskeletbouw kan je gemakkelijk je eigen visie omzetten naar jouw droomhuis.