Waarom een hoeslaken belangrijk is

Het hoeslaken is een belangrijk deel van het bedtextiel. Dit komt doordat een hoeslaken de matras beschermt tegen vuil en vocht. Tijdens je slaap verlies je namelijk veel vocht, wat allemaal in de matras zou trekken als je er geen hoeslaken omheen zou doen. Door een hoeslaken om de matras te doen, verleng je de levensduur van jouw matras omdat deze veel langer mooi en schoon blijft. Daarnaast is het ook beter voor je gezondheid, aangezien je een hoeslaken regelmatig wast. Hierdoor wordt al het vocht en vuil er weer uit gewassen. Een matras is daarentegen iets lastiger schoon te maken, waardoor het al snel onhygiënisch zou worden als je geen hoeslaken zou gebruiken.

Verschillende materialen

Een hoeslaken kan gemaakt zijn van allerlei verschillende materialen. Een katoenen hoeslaken is erg sterk en vocht absorberend. Hierdoor is het erg geschikt voor mensen die veel transpireren ’s nachts. Een nadeel van katoen is dat het niet erg elastisch is, waardoor het hoeslaken nog wel eens wat losser om het matras gaat zitten. Wanneer dit een probleem voor je is, kun je een jersey hoeslaken nemen. Jersey is gemaakt van katoen, maar is op een bepaalde manier gebreid waardoor de stof erg zacht en elastisch is. Hierdoor zit het hoeslaken altijd mooi strak om het matras heen. Een ander hoeslaken dat erg vocht absorberend is, is een badstoffen hoeslaken. Badstof is meestal gemaakt van polyester, maar wordt op zo’n manier gehaakt dat het losse lusjes heeft. Hierdoor kan het ontzettend veel vocht opnemen. Daarnaast is badstof ook nog eens lekker zacht en warm om op te liggen. Andere hoeslaken materialen zijn bijvoorbeeld katoen-satijn, flanel of lycra.

Hoeslakens kopen

Wanneer je een hoeslaken gaat kopen, hoef je dat niet perse in een winkel te doen. Tegenwoordig kan dat ook heel eenvoudig online. Aangezien een hoeslaken altijd een standaard maat heeft, weet je eigenlijk altijd zeker dat het past. Een goede website om hoeslakens en ander bedtextiel te bestellen, is Droomcenter.nl. Hier vind je scherp geprijsde hoeslakens in allerlei verschillende materialen en kleuren. Bovendien heb je je bestelling altijd snel in huis, meestal de volgende dag al!